Keukenproject

Novo Horizonte steunt het initiatief van enkele groepen arme vrouwen en meisjes uit de stad en van het platteland, die trainingen willen organiseren om te leren goed en gezond voedsel te bereiden. Dit is belangrijk voor thuis, omdat de mensen leren met de schaarse beschikbare middelen toch een gezonde maaltijd te bereiden. Daarnaast wil men ook leren koken en bakken voor de verkoop van allerlei producten. Dit gebeurt in de keuken thuis en in een semi-industriële keuken, die aanwezig is in de drie trainingscentra van Novo Horizonte. De training richt zich vooral op kennis van beschikbare grondstoffen, inrichting van de keuken, hygiëne, bereidingswijzen enz. tot op het niveau van gevorderden. Daarnaast wordt les gegeven in zakelijke bedrijfskundige vakken, zoals financiële administratie en spreken in het openbaar.De training verloopt in verschillende stappen en is bedoeld voor mensen uit de 3 regio's waar Novo Horizonte actief is, te weten: Palmeira dos Índios, Monteirópolis en Água Branca. In het eerste jaar zouden 90 mensen moeten kunnen worden bereikt. In de jaren daarna zou dit aantal kunnen groeien.

Omdat in Monteirópolis al meteen sprake zal zijn van verkoop van zoetigheid en zoutjes, is het noodzakelijk om de keuken van dit centrum direct aan te passen aan de hoge wettelijke eisen op het gebied van hygiëne en om een professioneel verkooppunt in te richten.

Inmiddels is men in het stadje Pariconha, dat in de buurt van Água Branca ligt, helemaal in het westen van Alagoas, ook gestart met het keukenproject.
Binnenkort verwachten wij daarvan de eerste resultaten.

De geraamde kosten voor dit project zijn:

Omschrijving

Kosten in R$

Kosten in Euro's

Aanpassing keuken en verkooppunt

3.200

1.390

Professioneel fornuis en ovens.

3.900

1.700

Elektrische apparatuur

7.400

3.220

Koeling en warmhoudapparatuur

3.400

1.480

Grondstoffen

2.500

1.090

Klein materiaal en kleding

600

260

Cursussen

1.100

480

Onkostenvergoedingen leerkrachten

1.500

650

Projectbegeleiding Novo Horizonte

1.000

430

Totaal

R$24.600,-

€8.000,-Voor dit project is subsidie mogelijk!
De doelstellingen van het project passen naadloos in de millenniumdoelstellingen voor ontwikkelingssamenwerking van de Verenigde Naties. Dit betekent in het algemeen, dat de Stichting Wilde Ganzen in Hilversum bereid is de actieopbrengst met ruim 50% te verhogen. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat tijdig, d.w.z. zes weken voor de actie, een volledig ingevulde aanvraag wordt ingediend.

Wat mag u van de SONOB verwachten?
Iedere euro die u overmaakt komt ten goede aan het project. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen. De SONOB helpt u graag met het verzorgen van een subsidieaanvraag. Desgewenst verzorgen wij presentaties over het project en/of zijn aanwezig tijdens de activiteiten. De SONOB volgt het project via Novo Horizonte en houdt u op de hoogte van het verloop. Na afronding van het project zorgen wij voor een goede terugkoppeling van de resultaten en voor een financiële verantwoording.

Leiding keukenproject


facebook twitter